Що більше РФ вплутується у війну в Сирії, то більше потрапляє в пастку – експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

В ООН дійсно розуміють, що РФ застосує право вето в Радбезі ООН, але ця ситуація має інші аспекти.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що Росія та Китай вкотре заблокували резолюцію ООН щодо Алеппо.

«Виносячи це питання на голосування та не досягаючи вже не вперше результату, всі розуміють, що рішення РФ заблокує, але тим самим ключові гравці виносять питання про загальне реформування Ради безпеки ООН як інституції», – розмірковує Дяденко.

Крім того, підкреслив експерт, такий підхід, незважаючи на розуміння того, що резолюція буде відхилена, – це дипломатичний хід, який дозволяє накопичувати аргументи, щоб звинувачувати саме РФ у війні в Сирії.

«Це додатковий аргумент до того, що РФ протидіє мирному врегулюванню ситуації, порушує міжнародне право, підтримує Асада, який веде свій народ до геноциду. Все це єдиний пазл для дипломатії. В міжнародній практиці такі кроки також застосовують», – пояснює політолог.

До того ж, зауважив він, це питання має інформаційну складову.

Війна в Сирії: чому Ердоган погрожує повалити режим Асада та як відповість РФ?Політолог проаналізував, із чим може бути пов'язана заява Ердогана про намір повалити режим Асада.

«Уряди країн антиасадівської коаліції свої невдачі у вирішенні сирійського конфлікту мають можливість перекладати на РФ», – додав політолог.

На його переконання, що більше Росія вплутується в сирійський конфлікт, то більше потрапляє в пастку.

«Країни коаліції бачать, що ситуація все далі й далі «в'яне», й саме РФ є винуватцем того, що відбувається», – проаналізував Михайло Дяденко.

Як відомо, минулого тижня Франція скликала екстрене засідання Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, що це вже шостий випадок з початку війни в Сирії, коли Росія накладає вето на проекти резолюції щодо ситуації в цій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: