В РФ анонсували переговори зі США щодо Сирії

Читать на русском
Очільник МЗС РФ Сергій Лавров повідомив про плани провести зустріч щодо Сирії за участю Росії та США.

Москва і Вашингтон можуть цього тижня досягти угоди про виведення всіх повстанців зі східного Алеппо.

Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Щойно така угода буде досягнута, РФ вважатиме тих, хто залишиться зі зброєю в східній частині міста, терористами, додав він.

Війна в Сирії: чому Ердоган погрожує повалити режим Асада та як відповість РФ?Політолог проаналізував, із чим може бути пов'язана заява Ердогана про намір повалити режим Асада.

«Ці збройні угруповання, які відмовляться залишити східний Алеппо, будуть прирівняні просто до терористів. Ми будемо поводитися з ними, як із терористами, екстремістами, будемо підтримувати операцію сирійської армії проти такого роду бандитських загонів», – сказав Лавров.

За його словами, шляхи й терміни виведення повстанців зі східного Алеппо мають бути визначені на переговорах російських та американських експертів, які почнуться в Женеві ввечері 6 грудня або вранці 7 грудня.

«Щойно терміни та маршрути будуть узгоджені, набуде чинності режим припинення вогню, щоб почати евакуацію цих бойових загонів», – повідомив російський міністр.

Тим часом Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини повідомив, що 4 грудня в результаті ударів російської й сирійської авіації в утримуваній повстанцями провінції Ідліб загинули щонайменше 73 людини.

Раніше повідомлялося, що глава уряду Великобританії Тереза Мей закликала міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію через її дії в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: