Онищенко та валіза компромату на Порошенка: США давно тримають на гачку всю нашу еліту

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Однозначним є той факт, що всю цю ситуацію використовує Москва через Онищенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи звинувачення Олександра Онищенка на адресу Президента Петра Порошенка та його заяви про компромат.

«У цьому конфлікті є декілька визначальних аспектів. По-перше, вся ситуація – публічний вимір того, як використовує Онищенка Росія у власних цілях. По-друге, висока ймовірність того, що Порошенко дійсно був у справі. «Велику гру» не могли зробити без погодження влади – або влада дурна, або в когось були б проблеми», – розмірковує експерт.

Однак, на його думку, сказати, що ця ситуація стане предметом загального ґвалту, поки не можна. Хіба що дійсно з'явиться якась несподівана інформація.

«Наше суспільство вже звикло до різноманітних корупційних скандалів. Усі розуміють, що Порошенко є олігархом. Це, можливо, матиме вплив на перспективу, але наразі великого коливання не буде», – зауважив політолог.

Щодо реакції США, то, на переконання експерта, вони навряд чи вживатимуть якихось заходів.

Так званий «гачок» на наших чиновників у США давно є. Наша еліта може ховатися від української правоохоронної системи, але в Америці давно знають про всі їхні зв'язки.

Панамські скандали, корупція, офшори – українці та європейці прекрасно розуміють рівень корумпованості. Питання лише до України: коли для нас настане «червона лінія», за якою ми готові вимагати або імпічменту, або перевиборів?

«Це реально наші українські проблеми. Захід може лише спостерігати», – резюмував експерт.

Як відомо, напередодні Онищенко заявив, що передав США компромат на Президента України. За словами нардепа, протягом року він записував свої бесіди з Порошенком на ручний годинник із диктофоном.

СБУ порушила проти Олександра Онищенка провадження за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: