Війна на Донбасі: на що розраховує Київ і як далеко зайде Москва? – думка експерта

Читать на русском
Директор військових програм Центру Разумкова прокоментував проблему врегулювання ситуації на Донбасі та пояснив, чому ризик повномасштабної війни залишається.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський переконаний, що Москва в чергове намагається виставити винною українську сторону у питання врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр Разумкова.

«Вони хочуть знайти винного у всій цій ситуації і якимось чином з числа цих винних вилучити себе. Вони звинувачують Україну не тільки у цьому, але й у тому, що ми не відводимо своїх військ, згідно з домовленостями у «нормандському форматі», а про безперервні обстріли з їхнього боку вони мовчать», - розмірковує експерт.

Європа не має допустити заморожування конфлікту на Донбасі – ДудаЄвропа має докласти максимум зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб не допустити його замороження.

«Йдеться про звичайний шантаж і спробу спотворити суть. Це все спрямоване на досягнення їхньої мети – якщо вдасться звинуватити Україну, для них це буде не лише відбілюванням себе, а й виходом з режиму санкцій», – пояснює Сунгуровський.

Стосовно того, на що розраховує Київ і як далеко зайде Москва, то на переконання військового експерта, мета РФ у цій війні не змінилась від першого дня бойових дій.

«Метою Москви залишається повернення України у російську орбіту, тож Росія, як і раніше, намагатиметься її досягнення», - вважає він.

Чим більше ситуація заходитиме у глухий кут, тим більшою буде ймовірність кардинальних дій.

«Поки Кремль не вичерпав потенціалу свого політичного, інформаційного та економічного тиску, то, найімовірніше, силових дій не буде. Але якщо цей тиск не принесе результатів, то ризик широкомасштабної операції не виключений», – проаналізував ситуацію Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, минулого тижня в Мінську Глави МЗС провели переговори по Донбасу в рамках «нормандського формату».

За підсумками, Павло Клімкін заявив, що зустріч була безрезультатною й бачення «дорожньої карти» у всіх сторін абсолютно різне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: