Порошенко підпише закон про держпідтримку кіно після доопрацювання

Читать на русском
В АП заявили про домовленість глави держави і представників української кіноіндустрії у найкоротший термін підготувати текст нового проекту закону Про державну підтримку кінематографії в Україні.
Фото: president.gov.ua

В Адміністрації Президента заявили про домовленість глави держави і представників української кіноіндустрії у найкоротший термін підготувати текст нового проекту закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

Зазначено, що сьогодні Петро Порошенко на зустрічі розповів, що скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями вказаний закон, ухвалений Верховною Радою 22 вересня 2016 року.

Нацрада заборонила понад 500 російських фільмів та серіалів за два рокиДержагентство з питань кіно відмовило в реєстрації й скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів упродовж 2014-2016 років.

За словами глави держави, мета цієї зустрічі – знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку й ухвалення цього законопроекту.

«Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки не потрібно. Це є наша спільна позиція. Ми в одному човні і по один бік барикад», – розповів Президент.

Порошенко наголосив, що і в АП, і в уряді, і в парламенті прихильників ухвалення цього закону більш ніж достатньо.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада схвалила у другому читанні закон про держпідтримку кіно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: