Нові бронекатери пройшли випробування – Міноборони

Читать на русском
Катери «Аккерман» і «Бердянськ» для Військово-морських Сил успішно пройшли державні випробування.

Майже за рік катери подолали понад 2000 морських миль, відпрацювали понад 20 бойових вправ по повітряним, морським і наземним цілям з усіх видів озброєння.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляють в прес-службі Міністерстві оборони України.

Незабаром малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» і «Бердянськ» приєднаються до сил постійної бойової готовності Військово-Морських Сил ЗС України.

«На морському полігоні поблизу Одеси катери успішно закінчили всі випробування і вирушили на забарвлення,» - повідомив голова державної комісії, заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки - начальник управління бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа.

Особливу увагу членів комісії було приділено роботі кормових і носових бойових модулів і апаратури навігації. Зокрема, в море перевірялася швидкість ходу і маневреність катерів, можливості енергетичної установки, рульової, якірний, швартові-буксирний і леерное пристрою. Крім того, перевірено дальність плавання і герметизацію зовнішнього контуру катерів.

За словами офіцера, під час випробувань, які проходили на тлі контрольного виходу і катерних тактичних навчань, катери показали дуже хороші ходові якості, безперебійну роботу систем і механізмів, а також існування і надійність матеріальної частини.

Нагадаємо, Міністерство оборони України заявило про плани до 2020 року кардинально оновити склад Військово-морських сил. Для цих цілей відомство планує ввести в лад 30 кораблів і катерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: