У Києві заклали виробництво катерів для ВМС України

Читать на русском
Це не перше будівництво катерів подібного типу. Перші два катери Гюрза-М для Одеського дивізіону були закладені на Ленінській кузні в жовтні 2012 року.
Катер типу 58155 «Гюрза-М»

На стапелях заводу «Ленінська кузня» в Києві заклали будівництво чотирьох малих броньованих артилерійських катерів підтипу 58155 «Гюрза-М» для Військово-морських сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр командування ВМС ЗС України.

«Будівництво бойових одиниць буде відбуватися на замовлення Міністерства оборони України згідно з Державним контрактом, підписаним в березні 2016 року», – відзначають у прес-службі ВМС України.

Під час заходу на секції катерів були прикріплені пам'ятні таблички, відзначається в повідомленні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє модернізувати вітчизняний військовий флотСказано 23 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Катери типу 58150 (підтип 58155) призначені для несення бойової вахти в прикордонних водах малих глибин – річках, озерах, а також у прибережній морській зоні. Катер здатний здійснювати патрулювання та охорону водних рубежів. До переліку завдань належать боротьба з малорозмірними судами, захист гідротехнічних об'єктів, сприяння десантним і прикордонним групам. У разі необхідності катер здатний атакувати й такі об'єкти, як бункери, будівлі, мости, автотранспорт, легкоозброєні бойові машини.

Нагадаємо, що це не перше будівництво катерів такого типу. Перші два катери «Гюрза-М» для Одеського дивізіону були закладені на «Ленінській кузні» в жовтні 2012 року. Планувалося, що їх включать до складу ВМС України до кінця 2013 року, але в листопаді 2013-го проект був заморожений.

Як повідомлялося раніше, ДК «Укроборонпром» планує забезпечити виконання вимоги Президента щодо відновлення вітчизняного військово-морського флоту на потужностях промислових підприємств Херсонської та Миколаївської областей.

Україна також веде переговори із західними країнами про безкоштовну передачу Військово-морським силам країни американських катерів берегової охорони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: