Порошенко запропонував Уляні Супрун посаду заступника міністра охорони здоров'я

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко запросив медика, волонтера Уляну Супрун стати заступником міністра охорони здоров'я.
Супрун і Порошенко

Президент України Петро Порошенко запропонував волонтеру, медику, директору гуманітарних ініціатив Всесвітнього конгресу українців Уляні Супрун стати заступником міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Петро Порошенко привітав Уляну Супрун із річницею отримання українського громадянства та запропонував посаду в Міністерстві охорони здоров'я. Він заявив, що звернувся до уряду з проханням призначити її на посаду заступника міністра охорони здоров'я.

«Дуже розраховую на Вас. Раніше ми з Вами приділили увагу військовій медицині й наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне», – сказав Порошенко.

У МОЗ прокоментували затримання ВасилишинаУ Міністерстві охорони здоров'я заявили, що затриманий Роман Василишин знаходився на лікарняному.

Першочерговою метою для Супрун Президент назвав розробку та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров'я. Він попросив волонтера за короткий термін спільними зусиллями разом з урядом і Верховною Радою підготувати пропозиції та винести їх на розгляд суспільства. Президент повідомив, що проект стратегії реформування галузі охорони здоров'я буде розглянуто на засіданні РНБО.

«Завжди галузь була символом корупції: у фармакології, медичних послугах, у закупівлі медичного обладнання та будівництві нових лікарень. Прозора та ефективна процедура викличе довіру людей», – додав Порошенко.

Своєю чергою, Супрун погодилася з необхідністю швидкої розробки та затвердження стратегії реформи охорони здоров'я й презентації її громадянам, щоб вони зрозуміли, чому система змінюється, та не боялися змін. «Як буде політична воля, тоді все вийде. З вашою підтримкою, думаю, ми зможемо подолати багато проблем», – додала Супрун.

Нагадаємо, раніше заступника міністра охорони здоров'я Василишина затримали на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: