Міноборони починає проект автоматизації та інформатизації ЗСУ

Читать на русском
Перехід на автоматизовану систему управління в українській армії розрахований на кілька років: на початку 2017 року США виділять на старт проекту 30 млн дол.

У Міноборони починають проект із впровадження рішень на основі інформаційних технологій для Збройних сил України, спрямований на автоматизацію та удосконалення процесів у армії.

Про це йдеться на сайті Офісу реформ відомства, передає «Слово і Діло».

«Проект реалізується в рамках роботи об'єднаного багатонаціонального координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування на чолі зі США», – зазначили в Міноборони, додавши, що програма реалізується на основі досвіду армій США, Великобританії та інших країн НАТО.

У Міноборони заявили про брак зимових шапок, курток і білизни для військовихУ Міністерстві оборони України розповіли про хід підготовки українських військовослужбовців до зими.

Як стверджують в Офісі реформ Міноборони, «масштаб проекту є безпрецедентним для України».

За словами військових, автоматизація армійських процесів допоможе підвищити обороноздатність ЗСУ та «значно покращити наявну інфраструктуру, а також оптимізувати процеси».

Перша частина програмного забезпечення та обладнання буде передана урядом США на початку 2017 року на суму близько $30 млн.

Нагадаємо, суд задовольнив позов військового прокурора та повернув Міністерству оборони України незаконно передану в оренду земельну ділянку, на якій був розташований військовий полігон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: