Суд повернув сквер Небесної Сотні у власність Києва

Читать на русском
Столичний Господарський суд ухвалив рішення про повернення земельної ділянки на вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі в Шевченківському районі Києва, відомого як сквер Небесної Сотні, в комунальну власність.
Фото: vkieve.net

Столичний Господарський суд ухвалив рішення про повернення земельної ділянки но вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі в Шевченківському районі Києва, відомого як сквер Небесної Сотні, в комунальну власність.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні в середу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Рішення Київської міської ради, договори купівлі-продажу та оренди визнані недійсними», – розповів речник столичного госпсуду Роман Бойко.

Як відомо, в 2007 році Київрада передала ТОВ «Укрінвестресурс» для будівництва готельно-офісного комплексу та облаштування скверу 0,55 га на вул. Михайлівська, 24-26 та Михайлівській площі в оренду на 10 років.

У 2014 році на цій ділянці за кошти громадських активістів і місцевих жителів був облаштований сквер Героїв Небесної Сотні, однак Господарський суд Києва рішенням від 14 жовтня 2014 року залишив у силі плани забудовника щодо будівництва на зазначеній території.

Нагадаємо, нещодавно Президент Петро Порошенко повідомив, що в Києві з'явиться музей-меморіал Небесної сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: