США домовилися з Фінляндією про посилення оборонного співробітництва

Читать на русском
Фінляндія та США збільшать кількість спільних навчань і посилять процес обміну інформацією, а також думками з питань політики в галузі оборони та безпеки.

Міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністе та заступник міністра оборони США Роберт Ворк підписали політичну декларацію про розвиток оборонного співробітництва між країнами.

Підписання відбулося в п'ятницю в Гельсінкі, повідомляє портал фінської державної компанії телерадіомовлення Yle, передає «Слово і Діло».

«Оборонне співробітництво Фінляндії та США є одним із головних факторів стабільності в регіоні Балтійського моря та в Північній Європі», – наголошується в документі.

В тексті також зазначено, що присутність США в регіоні Балтійського моря «сприяє стабільності в регіоні».

Відповідно до декларації, Фінляндія та США збільшать кількість спільних навчань і тренувань. Велика увага також приділяється обміну інформацією та думками з питань політики в галузі оборони й безпеки.

«Укроборонпром» покаже новітні зразки зброї за стандартами НАТО29 серпня державний концерн «Укроборонпром» покаже керівництву країни новітні зразки зброї і техніки.

Передбачається розширити співпрацю науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок в оборонних областях, у кіберобороні, ППО, арктичних технологіях і суднобудуванні.

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс введе до країн Балтії «багатонаціональні сили» для стримування Росії.

У вересні також стало відомо, що НАТО має намiр посилити допомогу Україні для реформування сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: