Зустріч у Мінську принесла лише невеликий прогрес – Штайнмаєр

Читать на русском
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр прокоментував зустріч нормандської четвірки в Мінську.
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прокоментував зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки в Мінську. Він сказав, що на переговорах досягнуто лише невеликого прогресу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Штайнмайера, узгоджено подальше відведення військ від лінії розмежування ан Донбасі, а також домовилися про проведення до кінця цього року обміну великої кількості полонених. Німецький міністр уточнив, що кількість зон для відводу військ збільшиться від трьох до семи, а Червоний Хрест отримає доступ до полонених і організовувати обмін ними.

У той же час міністри не змогли домовитися по «дорожньої карти» втілення угод, підписаних в Мінську в лютому 2015 по врегулюванню конфлікту на Сході України. «Сьогодні з цим знову було важко», - підкреслив міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр після чотиригодинних переговорів.

«Залишається багато відкритих питань, але в цей вечір було відчутним бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки тривала, але і по можливості була доведена до кінця», - пояснив Штайнмаєр.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що прогресу в обговоренні «дорожньої карти» виконання Мінських угод в ході зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» не вдалося досягти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: