У Клімкіна вимагають розібратися з нападом на Український культурний центр в Москві

Читать на русском
У Москві хулігани вчора атакували Український культурний центр і спалили перед ним прапор України.

Міністерство закордонних справ висловило протест російській стороні в зв'язку з нападом на Національний культурний центр України в Москві і підпалом прапора України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«Міністерство закордонних справ України вкрай обурене фактом злочинного наруги в Росії над державним символом України - підпалом Державного Прапора, скоєних під час нападу на приміщення Національного культурного центру України в Москві групою радикально налаштованих молодиків 22 листопада 2016 року», - заявили у відомстві.

Примітно, що акція в центрі Москви тривала кілька хвилин, хулігана не помітили правоохоронці. При цьому російський телеканал Рен.ТВ опублікував відеозапис спалення українського прапора.

У МЗС зазначили, що подібні акції під стінами українського установи стали системою.

«Зазначені події навколо українського установи, яка здійснює виключно мирну, просвітницьку діяльність, розцінюються в Україні як відверта провокація, метою якої є розпалювання міжнаціональної ворожнечі і штучне нав'язування українському суспільству антиукраїнської агресії», - заявляють у зовнішньополітичному відомстві.

«Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест російській стороні, підкресливши вимоги невідкладного розслідування злочину і закликавши до публічності судового вироку всім причетним до його скоєння», - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, раніше житель Москви подав в суд на російський телецентр «Останкіно» за «отуплення населення» внаслідок перегляду телепередач, і вимагає відшкодувати моральну шкоду в розмірі 1 мільйона рублів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: