У Києві впроваджують систему дистанційного керування вуличним освітленням

Читать на русском
Дистанційне керування вуличним освітленням спочатку з'явиться на центральних вулицях і в'їздах до столиці.

У Києві впроваджують систему дистанційного керування та оперативного коригування параметрів системи зовнішнього освітлення, що дозволить заощаджувати до 80% витрат на електроенергію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, передає «Слово і Діло».

«Система має режими роботи й дозволяє регулювати яскравість подачі світла кожного окремого ліхтаря. Така модернізація вуличного освітлення, за підрахунками експертів, дасть очевидну економію – місто зменшить свої витрати приблизно на 80%», – пише директор департаменту.

За його словами, дистанційне керування спочатку з'явиться на центральних вулицях і в'їздах до столиці.

У Києві ліхтарі вуличного освітлення переведуть на світлодіодні лампи – КМДАКиївська міська державна адміністрація виділила в міському бюджеті-2017 200 млн грн на модернізацію вуличного освітлення – заміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи.

Нагадаємо, що 22 січня 2015 року, перебуваючи в Давосі, мер столиці Віталій Кличко заявив, що в Києві збираються втілити проект із впровадження енергозберігаючих технологій у вуличному освітленні.

7 липня 2016 року Кличко заявив, що до кінця року на 260 пішохідних переходах міста буде встановлене освітлення, яке працюватиме в нічний час. Міський голова підкреслив, що на реалізацію проекту міська влада виділила 20 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: