Світова ціна нафти побила рекорд зростання на заявах Саудівської Аравії

Читать на русском
Напередодні міністр енергетики Саудівської Аравії зробив заяву про те, що оптимістично налаштований щодо угоди ОПЕК про видобуток нафти.

Вартість нафти марки Brent на світових торгових майданчиках перевищила психологічний рівень у 50 доларів за барель вперше з 28 жовтня.

Про це пише Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 5,33% – до 47,62 долара за барель.

Перед нафтовим ралі міністр енергетики Саудівської Аравії зробив заяву про те, що оптимістично налаштований щодо угоди ОПЕК про видобуток нафти.

За його словами, Саудівська Аравія згодна з винятками в скороченні видобутку нафти для Лівії та Нігерії, а досанкційний рівень видобутку нафти Ірану також є прийнятним для угоди.

У Техасі відкрили найбільше у США родовище нафтиУ штаті Техас було виявлено найбільше в США родовище газу й нафти, що розташоване у формації Wolfcamp із запасами ресурсу в 20 млрд барелів.

Нагадаємо, що ОПЕК погіршила прогноз світового попиту на нафту в 2017 році – на 0,01 мільйона барелів на добу порівняно із жовтневим прогнозом, до 95,55 млн барелів.

Як повідомлялося раніше, після короткострокового сплеску ціни нафти трейдерами знову оволоділи ведмежі настрої на тлі незрозумілості, яким чином країни, що видобувають нафту, обмежуватимуть видобуток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: