У Раді зареєстрований законопроект про зниження ренти на видобуток нафти

Читать на русском

Проектом пропонується знизити ренту для видобутку нафти й конденсату із 45 до 29 відсотків та з 21 до 14 відсотків на глибинах до 5 км і глибше відповідно.

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону «Про внесення змін до ст. 252 Податкового Кодексу України з метою збільшення видобутку нафтогазовидобувними компаніями».

Законопроект подав народний депутат Юрій Чижмарь, який представляє депутатську фракцію «Радикальної партії Олега Ляшка», повідомляє «Слово і Діло».

Проектом пропонується змінити розмір ставок рентної плати за користування надрами для видобутку нафти й конденсату, зменшивши їх розміри із 45% до 29% для покладів нафти і конденсату, які повністю або частково залягають на глибині до 5 тисяч метрів.

Також пропонується знизити розмір рентного платежу 21% до 14% для покладів нафти й конденсату, які повністю або частково залягають на глибині понад 5 тисяч метрів.

У тексті законопроекту йдеться про те, що в разі його ухвалення податкові збори впадуть в період 2017-2019 років, але починаючи з 2019 року доходи Держбюджету щорічно будуть перевищувати відповідні прогнозні показники за збереження наявної системи оподаткування видобутку нафти.

«Нафтогаз» хоче знизити ренту з видобутку нафтиПри цінах на нафту в районі 30 доларів за барель її видобуток в Україні може стати збитковим.

Збільшення податкових платежів буде забезпечено зростанням видобутку нафти за рахунок реінвестування коштів, які звільняться завдяки зменшенню податкового навантаження. Початкове зменшення доходів буде перекрито додатковими надходженнями вже в 2021 році.

Нагадаємо, що, за прогнозами «Укрнафти», в 2017 році компанія очікує скорочення видобутку нафти на 15%, в тому числі через високу рентну плату.

Як повідомлялося раніше, державна виконавча служба Міністерства юстиції України заарештувала 6 рахунків ПАТ «Укргазвидобування» на суму 167 млн ​​грн за позовом невідомої компанії «Промфінанс Груп», чим створює перешкоди для проходження опалювального сезону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: