Львівська ОДА вимагає від Садового терміново взятися за рекультивацію міського сміттєзвалища

Читать на русском
Конкурс із рекультивації полігону ТПВ має відбутися із залученням міжнародних фахівців за стандартами, які відповідають нормативам ЄС.

Львівська ОДА звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою якомога швидше оголосити міжнародний конкурс із розробки проекту рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів.

Відповідний лист у вівторок, 29 листопада, підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомляє прес-служба ЛОДА, передає «Слово і Діло».

«Станом на сьогодні Львівська міська рада не здійснює жодних заходів щодо забезпечення стабілізації та ліквідації наслідків трагедії. Через екологічне лихо на Грибовицькому сміттєзвалищі влада міста зобов'язана в найкоротші терміни врегулювати ситуацію й запобігти техногенній та екологічній катастрофі», – йдеться в листі.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв провести громадські слухання перед початком будівництва полігону ТПВСказано 10 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

На думку голови ЛОДА, конкурс із рекультивації полігону ТПВ має відбутися із залученням міжнародних фахівців за стандартами, які відповідають нормативам ЄС, а також відповідно до розроблених Львівською ОДА технічних завдань.

Як повідомлялося раніше, Львів має намір купити ділянку для розміщення нового полігону для твердих побутових відходів.

Раніше у Львові суд заборонив міськраді вивозити відходи на Грибовицьке сміттєзвалище й заарештував на 60 днів екс-директора комунального підприємства «Збиранка» Богдана Горбаля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: