У Львові знайшли винних в обвалі сміття в Грибовичах

Читать на русском
Троє посадових осіб львівського комунального підприємства підозрюються в злочинних порушеннях, які призвели до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова та загибелі людей.
Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом

Троє чиновників львівського комунального підприємства підозрюються в злочинних порушеннях, які призвели до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова та загибелі людей.

Сьогодні, 15 серпня, прокуратурою області направлено до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, передає «Слово і Діло».

«Прокуратурою Львівської області погоджено повідомлення про підозру трьом посадовим особам начальницького складу ЛКП «Збиранка» в здійсненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 236, ч. 2 ст. 367 КК України, а саме в порушенні правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, і в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Встановлено, що посадовими особами вказаного підприємства порушено вимоги Правил експлуатації полігонів побутових відходів», – зазначає прес-служба прокуратури Львівської області.

Як повідомляється, в результаті цих порушень через нестійкість полігону сталася трагедія 30 травня, коли під обвалами сміття загинули троє працівників органів ДСНС України та зник безвісти службовець комунального підприємства.

Зараз досудове розслідування триває.

Згідно з чинним законодавством, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова сталася масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття. В результаті під завалом опинилися 4 людини.

Пізніше, 8 червня, на тому ж Грибовицькому сміттєзвалищі пожежні намагалися ліквідувати загоряння сміття площею 550 кв. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: