Суд заарештував екс-директора Грибовицького сміттєзвалища

Читать на русском
Львівський суд заарештував на два місяці Богдана Горбаля, екс-директора комунального підприємства Збиранка. Він підозрюється в службовій недбалості, яка призвела до загибелі чотирьох людей.

Галицький районний суд Львова заарештував на 60 днів екс-директора комунального підприємства «Збиранка» Богдана Горбаля.

Суд також постановив, що підозрюваний може сплатити заставу в сумі 110 тис. 240 грн, повідомляє «Слово і Діло».

Богдана Горбаля підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до загибелі трьох пожежників і працівника цього ж підприємства 30 травня в результаті зсуву сміття.

Суд взяв до уваги доводи прокуратури про те, що на волі підозрюваний може ухилитися від слідства й суду, а також може вплинути на свідків, зокрема на своїх колишніх підлеглих.

Аргументи адвоката Горбаля про те, що його 72-річний підзахисний співпрацював зі слідством, а також хворий на ішемічну хворобу серця й серцеву недостатність, внаслідок чого кілька років перебуває на амбулаторному лікуванні, суд до уваги не взяв.

Нагадаємо, 29 травня на території Грибовицького сміттєзвалища в районі Львова сталася пожежа. Під час ліквідації трьох працівників Держслужби України з надзвичайних ситуацій, а також еколога завалило сміттям. Тіла трьох рятувальників знайшли 31 травня, а пошуки еколога кілька разів припинялися через загрозу нового зсуву.

Пізніше СБУ порушила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість (ч. 2 ст. 367 ККУ). Вчора, 15 серпня, суд оголосив підозру в службовій недбалості трьом посадовим особам комунального підприємства «Збиранка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: