Садовий прокоментував трагічну ситуацію на звалищі під Львовом (доповнено)

Читать на русском
Мер Львова розповів про хід пошукової операції та термінові заходи для уникнення екологічної катастрофи на звалищі в Грибовичах.
Фото: mns.gov.ua

В результаті пошуково-рятувальної операції на місці зсуву сміття під Львовом знайдені тіла двох працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Пошук людей триває, під завалами перебуває ще один рятувальник і, можливо, також один співробітник комунального підприємства, повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Пізніше в ДСНС спростували інформацію про виявлення тіла другого рятувальника, таким чином, за даними Служби, під завалами перебувають іще два її працівника.

«На сьогоднішній день ми маємо інформацію про трьох рятувальників і маємо інформацію, що зник наш еколог із ЛКП. Ми не маємо точної інформації, що він перебуває під завалом, але є його одяг, в якому він прийшов на роботу, він переодягнувся в спецодяг і з учорашнього вечора його не знайти. Ми припускаємо, що він також може бути під цими завалами», – констатував Садовий.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Не виконано

Разом із тим, зараз Грибовицькому сміттєзвалищу та прилеглим територіям загрожує нова небезпека – протікання інфільтрату (рідкої токсичної суміші, що виділяється побутовими відходами), що може обернутися екологічною катастрофою.

«Працюємо над зміцненням дамби. Й сьогодні я проситиму депутатів міської ради виділити 14 млн грн з резервного фонду на укріплення дамби та загородження самої території», – заявив мер.

При цьому Садовий наголосив, що вивезення сміття зі Львова відбувається в штатному режимі. «Сміття в місті вивозиться й буде вивозитися, ми знайшли альтернативні можливості», – сказав він.

Також міський голова попросив не політизувати трагедію. «Я просив би утриматися від гостроти, поки не знайдемо людей. Знайдемо людей – будемо робити розбір польотів», – пообіцяв Садовий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: