Екс-голову партії «Русский блок» у Криму засудили до 9 років ув'язнення

Читать на русском
У аннексированном Севастополі екс-главу партії Русский блок Геннадія Басова засудили до 9 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму за хабарі й вимагання.
Геннадій Басов

Окупаційний Ленінський райсуд Севастополя 28 листопада засудив колишнього голову партії «Русский блок» Геннадія Басова до 9 років колонії суворого режиму, 5 мільйонів рублів штрафу та заборонив обіймати протягом 3 років керівні посади.

Про це повідомляють «Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

Адвокати Басова мають намір подавати апеляцію. На їхню думку, суд не врахував свідчення на користь Басова, а також необґрунтовано критично поставився до слів свідків, які перебувають із ним у дружніх відносинах. Сам Басов провину не визнав і має намір «боротися аж до Європейського суду з прав людини».

В СБУ пояснили арешти «українських диверсантів» у КримуЧисленні заяви ФСБ Росії про затримання в окупованому РФ Криму «українських диверсантів», які є співробітниками різних силових відомств, можуть бути невдалими спробами вербування українських громадян.

Як відомо, Басова затримали російські силовики в Севастополі у вересні 2015 року за підозрою в комерційному підкупі та отриманні хабара у великому розмірі, поєднаному з вимаганням.

Представники прокуратури стверджують, що Басов отримував хабарі з підприємців за «неперешкоджання здійсненню їхньої діяльності на території кладовища на 5-му кілометрі Балаклавського шосе». На той момент він очолював держпідприємство «Спеціалізована служба з питань похоронної справи». Адвокати впевнені, що вимагання й дача хабара були інспіровані російськими силовиками.

Навесні 2014 року Басов і його партія «Русский блок» брали активну участь в організації захоплення Криму Росією. В травні 2014 року діяльність «Русского блока» на території України була заборонена.

Нагадаємо, що в Білорусі приведений у виконання вирок до страти щодо жителя Лідського району Івана Кулеша.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: