В СБУ пояснили арешти «українських диверсантів» у Криму

Читать на русском
Запускаючи інформаційні повідомлення про затримання нібито українських диверсантів, ФСБ показує свою силу жителям окупованого Криму.
Олександр Ткачук

Численні заяви ФСБ Росії про затримання в окупованому РФ Криму «українських диверсантів», які є співробітниками різних силових відомств, можуть бути невдалими спробами вербування українських громадян.

Таку думку висловив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«На сьогодні наша Служба не виключає, що всі ті гучні затримання, про які рапортує російська ФСБ із Криму, насправді, є просто невдалими спробами вербування громадян України», – сказав він.

Більше того, таким чином спецслужби РФ показують свою силу жителям окупованого півострова.

Ткачук нагадав, як ФСБ методом залякування та іншими видами тиску намагалася вербувати кримчан. Цікаву спецслужбі РФ людину затримують, після чого вивозять у безлюдне місце (наприклад, у ліс), перед ним викладають зброю та боєприпаси й ставлять перед вибором – або погодитися на співпрацю, або продемонстроване буде знайдено в нього під час обшуків і проти цієї людини буде порушена кримінальна справа за «тяжкою» статтею з подальшим судом в РФ.

У Криму затримали «озброєного українського диверсанта»В окупованому Криму російські правоохоронні органи затримали чергового «українського диверсанта».

Як повідомлялося раніше, з початку осені 2016 року ФСБ РФ кілька разів оприлюднила повідомлення про затримання ними «українських диверсантів». Останній такий випадок стався 22 листопада. ФСБ Росії повідомила про затримання в Севастополі колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту, який нібито за завданням розвідки Міноборони України збирав секретні відомості про діяльність флоту.

У серпні у ФСБ Росії вже заявляли про затримання «українських диверсантів», які нібито готували теракти в Криму. Українська влада заперечувала звинувачення й називала подію провокацією російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: