«Укрзалізниця» запускає експрес до Кременчука

Читать на русском
Укрзалізниця запускає регіональний експрес Київ-Кременчук після звернення групи народних депутатів до міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням вплинути на УЗ і повернути колишній розклад і маршрут курсування поїзда.

В «Укрзалізниці» ухвалили рішення призначити новий поїзд категорії «Регіональний експрес» у сполученні Київ-Кременчук, шлях слідування якого займе близько п'яти годин.

Поїзд курсуватиме з 11 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УЗ.

У компанії нагадують, що поїзд №773/774, який сполучав Київ із Кременчуком, був скасований 4 листопада в зв'язку з відсутністю технічних можливостей для продовження його курсування. В результаті тепер із Кременчука до Києва можна дістатися лише поїздом №759/760, який перебуває в дорозі більше дев'яти годин, оскільки їде територією Чернігівської та Сумської областей.

Після такого нововведення низка депутатів Верховної Ради звернулися до міністра інфраструктури Володимира Омеляна з проханням вплинути на УЗ і повернути колишній розклад та маршрут курсування поїзда.

Застаріле обладнання «Укрзалізниці» не дозволяє отримувати прибуток від рекордного врожаю – BloombergЗастаріле обладнання «Укрзалізниці» заважає українським фермерам продавати рекордні врожаї, які спостерігаються в останні роки, в той час як економіка країни й без того страждає від конфлікту з Росією.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) ухвалив рішення про виділення кредиту в розмірі 150 мільйонів євро ПАТ «Укрзалізниця».

Верховна Рада України також ухвалила закон «Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком» за програмою розвитку муніципальної інфраструктури на суму 400 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: