Експерти підрахували суму витрат, якби Україна продовжувала купувати газ у Росії

Читать на русском
За умови продовження закупівель природного газу виключно в Газпрому Україні довелося б витратити 1,18 млрд доларів США за дев'ять місяців цього року.

Україна могла витратити $1,18 млрд за дев'ять місяців поточного року, якби продовжувала купувати природний газ у «Газпрому».

Про це повідомляється на сторінці Facebook аналітичного центру DiXi Group, передає «Слово і Діло».

«1,18 мільярда доларів США – стільки міг би отримати «Газпром» за 9 місяців 2016 року, якби Україна продовжувала купувати газ виключно у Росії», – йдеться в повідомленні.

Україна прокачала рекордну кількість газу на добу за рікТранзит природного газу територією України в бік ЄС за підсумками 23 листопада зафіксований на рівні 299,167 млн ​​куб. м, що є максимальним показником за 2016 рік.

Як повідомлялося 28 листопада, з початку опалювального сезону в Україні вже використано з газосховищ 1 млрд кубометрів природного газу для покриття потреби вітчизняних споживачів.

Нагадаємо, що віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович і міністр енергетики РФ Олександр Новак обговорили 25 листопада в Москві можливість поставок в Україну додаткових обсягів природного газу в розмірі 1,5-4 млрд куб. м.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: