Україна спалила перший мільярд кубів газу, що запасли на зиму

Читать на русском
На сьогодні в підземних сховищах України зберігається 13,698 млрд кубометрів природного газу.

З початку опалювального сезону в Україні використано з газосховищ 1 млрд кубометрів природного газу для покриття потреби вітчизняних споживачів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАТ «Укртрансгаз».

За інформацією центрального диспетчерського департаменту, природний газ відбирається на 8 ПСГ в оптимальному добовому режимі 34 млн куб. м. Станом на сьогодні в підземних сховищах зберігається 13,698 млрд куб. м природного газу.

Для покриття потреб українських споживачів використовується газ національного видобутку (56,5 млн куб. м/добу) та імпортований ресурс із європейських країн – 52,6 млн куб. м/добу.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв передати у Генпрокуратуру матеріали внутрішнього розслідування ситуації з міграційною службоюСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У поточному році до українських газосховищ було закачано 6,4 куб. м газу. Таким чином, опалювальний сезон було розпочато з запасами в 14,7 млрд куб. м природного газу проти 17,1 млрд куб. м минулого року.

Як уже повідомлялося, ПАТ «Укртрансгаз» припинило закачування природного газу до підземних сховищ газу з 13-14 жовтня в зв'язку з фактичним вступом України в опалювальний сезон.

За підсумками дев'яти місяців поточного року внутрішнє споживання природного газу зменшилося на 11%, водночас його транзит до країн ЄС і видобуток газу показують тренд зростання на 8,7% та 0,3% відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: