Експерт розповів, чому проведення «Євробачення-2017» в Україні під загрозою зриву

Читать на русском
Олександр Піддубниймедіаексперт

Ситуація з організацією та проведенням «Євробачення» приховує величезні репутаційні втрати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів медіа-консультант Олександр Піддубний, аналізуючи інформацію про те, що Україна може втратити право на проведення конкурсу «Євробачення».

«НТКУ – єдина компанія в Україні, яка входить до Європейської мовної спілки. В межах цього членства випускали Euronews українською мовою, а кошти на це давала не держава, а Фірташ. Завдяки цьому ми мали вихід на Euronews та змогу надавати продукт українською мовою. В цьому приховується відповідь і на питання щодо членства в Європейській мовній спілці та «Євробачення», – розповідає Піддубний.

Як держава Україна має великі проблеми з членством у Мовній спілці та реалізації проектів у рамках цієї спілки.

«Щодо моделі виходу з цієї ситуації, можливо, слід звернутися за допомогою до людей, які б могли профінансувати проведення «Євробачення». Зважаючи на те, які статки були задекларовані в е-деклараціях політиками, особливо в готівці, справою честі було б для багатьох із них зробити так, щоб Україна не осоромилася на європейській арені», – підкреслив медіа-консультант.

Шимків заявив, що Україна знайде гроші на Євробачення-2017Сказано 25 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, ризики, що «Євробачення» може бути не проведене в Україні, величезні.

«Вже є супутні заяви Мінфіну щодо надання наступного траншу, заяви НБУ про зниження західної фінансової допомоги українським інституціям. Все більше зменшуються економічні можливості, тому що просто немає де брати кошти», –наголосив Піддубний.

«Коли перед урядом стоїть вибір – платити пенсії й субсидії чи перекидати видатки на проведення конкурсу, очевидно, що рішення буде не на користь «Євробачення», – резюмував він.

Як відомо, в жовтні НТКУ отримала червону картку від Європейської мовної спілки через проблемии з організацією конкурсу. Остаточне рішення про те, чи отримає Україна право проводити «Євробачення», Європейська мовна спілка має ухвалити 8 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: