У Сербії військові вийшли на протест

Читать на русском
27 листопада в Сербії вперше протестували військовослужбовці - проти низьких зарплат і поганих умов праці.

У неділю, 27 листопада, в Сербії вперше в історії країни протестували військовослужбовці - проти низьких зарплат і поганих умов праці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Повідомляється, що протест, який пройшов в Белграді, був організований профспілкою військовослужбовців. У демонстрації взяли участь близько тисячі осіб.

«Якщо сербський солдат не може прогодувати свою сім'ю ... то це проблема», - заявив лідер профспілки Новиця Антич.

Як стверджують у профспілці, більше 75% військових отримують зарплату нижче середньої по країні. Середня зарплата в Сербії в жовтні становила 370 євро в місяць. Міністр оборони країни Зоран Джорджевіч виступив з критикою на адресу демонстрантів. За його словами, участь у марші взяли лише близько 200 чоловік, дійсно знаходяться на військовій службі.

Армія Сербії стала повністю професійною в 2011 році. У ній служать близько 30 тисяч чоловік. Також наголошується, що в 2016 році зі збройних сил Сербії звільнилися понад тисячу осіб.

Нагадаємо, керівник аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін вважає, що Російська Федерація у відповідь на зниження впливу в Чорногорії і в рамках формування опорних дестабілізаційних територій в Європі підсилює роботу на сербському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: