Експерт про позицію Білорусі в ООН щодо Криму: Мінськ і Москва діятимуть спільно

Читать на русском
Михайло Пашковспівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова

Позиція Білорусі не здивувала, але підтвердила, що розраховувати на неї не варто.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, аналізуючи голосування Білорусі проти резолюції ООН щодо Криму.

«Судячи із заяви білоруського МЗС, вони розділяють процедури розглядання тематики прав людини та територіальної цілісності. Це звучить настільки непереконливо, що розцінювати це як принципову та чітку позицію країни складно. Очевидно, що це одне й те саме», – зазначив Пашков.

Пояснення Білорусі щодо резолюції ООН потрібно розцінювати виключно як підтвердження того, що Мінськ солідарний із Москвою і діяти вони будуть спільно.

«Мінськ солідаризується з РФ у питанні України. Це союзні держави. Так само, як і Вірменія, Азербайджан, Казахстан та інші. Всі у зв'язці з РФ», – підкреслив він.

«Нічого дивного тут немає й нам потрібно сприймати це спокійно. В різних структурах, в тому числі в ООН, є певне коло прихильників Росії. На сьогодні воно виглядає саме так. Нам усе одно потрібно з ними співпрацювати, просувати свою позицію, але враховувати те, як вони діють на міжнародній арені», – проаналізував Михайло Пашков.

Як відомо, міністр закордонних справ Білорусі заявив, що резолюція ООН не має стосунку до територіальної цілісності України й вигідна лише ООН.

Нагадаємо, резолюція ООН визнала РФ окупантом, а Крим – окупованою територією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: