В Угорщині підтвердили допомогу Росії місцевим неонацистським угрупованням

Читать на русском
Російські дипломати й люди в російській військовій формі брали участь у тренуваннях членів угорської неонацистської організації Рух національний фронт.

Угорські спецслужби заявляють, що дипломати з Росії контактували з місцевою неонацистською партією, лідер якої під час затримання вбив поліцейського.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на свої джерела, передає «Слово і Діло».

У тексті уточнюється, що російські дипломати й люди в російській військовій формі брали участь у тренуваннях членів угорської неонацистської організації «Рух національний фронт» (MNA).

За даними видання, журналісти отримали доступ до листування лідерів організації, в якій обговорювалося отримання фінансової допомоги з Москви.

За словами джерел видання в спецслужбах, Будапешт знав про надання Росією фінансової допомоги екстремістам, однак влада не порушувала це питання, тому що боялася, що Москва відмовить у реалізації економічних проектів.

Ера популізму: яких політичних змін слід очікувати в ЄС у найближчий рік?Політичний ландшафт в європейських країнах поступово змінюється в бік популізму. І це матиме свої наслідки у формуванні нового порядку денного у відносинах ЄС із іншими країнами. Передусім, з Україною.

Російські спецслужби й дипломатія давно використувують радикальні політичні угруповання правого та лівого спрямування в країнах ЄС. Таким чином, РФ хоче змінити політичний розклад в Європі, щоб надалі схилити ключові держави на свій бік.

Як повідомлялося раніше, представники російської партії «Єдина Росія» зірвали захід у культурному центрі України в Москві. Там доктор філологічних наук Антон Антонов-Овсієнко мав читати лекцію «З історії незалежності України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: