Тука розповів, коли Україна поверне Донбас

Читать на русском
Росія поверне Україні ДНР і ЛНР. Однак за окупований Крим окупанти будуть триматися до останнього.
Георгій Тука

Окуповані землі Донбасу повернутися під контроль Києва до 2018 року, а відбудеться це за допомогою Мінських угод.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» повідомив заступник міністра в справах окупованих територій Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

На його думку, окупації сходу Україна залишилося тривати недовго.

«Я оптимістичний. У мене є відчуття, що це (звільнення Донбасу – Ред.) відбудеться в 2017-му, максимум у 2018 році. Безумовно, на умовах мінського процесу», – заявив Тука.

Тука розповів про альтернативні законопроекти щодо окупованих територійУ Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розповіли про нові законопроекти щодо Донбасу.

Він зазначив, що завдяки виконанню всіх пунктів Мінських угод вибори на Донбасі можуть бути проведені.

«Вибори доведеться проводити в будь-якому разі, хоча я не є прихильником цього процесу. З моєї точки зору, в мінських протоколах є і мінуси, і плюси. У чому вони полягають? В неконкретності. Це дозволяє обом сторонам маневрувати. Тому Україна на загальнодержавному рівні ніколи не відмовлялася від виборів, але лише після того, як буде виконана низка умов. Перша умова – це припинення вогню та повернення контролю над неконтрольованою територією. Спочатку безпека, а потім – політична складова. Завдання Кремля – нав'язати нам зворотні умови: спочатку – політична складова, а потім – безпека. На це ми ніколи не підемо», – розповів чиновник.

Тука також додав, що зміни почнуться найближчим часом – навесні або на початку літа наступного року.

Раніше повідомлялося, що Україна готує черговий позов до міжнародного суду проти РФ за видобуток корисних копалин у територіальних водах української держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: