Тука щодо пропозиції Заходу про місію ОБСЄ: це крапля в морі, але не вирішення питання

Читать на русском
Георгій Тука розраховує, що питання розміщення спеціальної місії на Донбасі перейде від ОБСЄ до ООН.

На одному з центральних телеканалів, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що збільшення чисельності місії не вирішить проблем.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Пропозиції західних партнерів про озброєнні спостережної ОБСЄ та збільшенні її працівників на 500-1000 чоловік, недостатньо. Про це треба відкрито говорити, це крапля в морі, не вирішення проблеми. Під час наведення порядку в Боснії був використаний склад у кількості 60 тис. осіб», - розповів він.

«Я, чесно кажучи, найбільше чекаю, що все-таки це питання перейде від ОБСЄ в ООН», - наголосив Тука.

Він зазначив, що в ОБСЄ можуть виникнути фінансові проблеми з роботою в Україні.

«Це дуже великі фінансові навантаження. Бюджет ОБСЄ зараз, якщо я не помиляюся, становить 170 млн євро, з них 100 млн євро йде на підтримку України. І навряд чи будуть знайдені гроші. Можливо, є ймовірність, що якісь гроші будуть надходити від донорів ООН. Я цього не виключаю», - говорить заступник міністра.

Як відомо, 20 жовтня в РФ повідомили, що не проти розмістити збройну місію ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донбасу, однак уже через пару днів уточнили, що президент Росії лише дав «потенційну згоду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: