Тука розкритикував позицію Кабміну щодо окупованих територій

Читать на русском
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розкритикував позицію українського уряду щодо окупованого Донбасу.
Георгій Тука

Запровадження заборон щодо окупованого Донбасу лише створює умови для заробітку певних осіб.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Я бачу лише одну мотивацію – на псевдозабороні заробляються величезні кошти. Величезна кількість людей зацікавлена ​​в існуванні заборонних механізмів і заробляє на цьому величезні кошти», – зазначив Тука.

За його словами, Кабінет міністрів не зробив практично нічого для створення хоч найменших умов для населення на території окупованого Донбасу.

«Наприклад, ми забороняємо везти туди питну воду. Там що, люди від спраги страждають? Ні. Вони вживають, купують воду, яку їм завозять із території Росії. Так у чому сенс такої заборони? Терористи не їздять туди-сюди. Була б величезна частина людей, які, тікаючи від війни, переїхали на контрольовану територію України. Виходячи з того, що Україна їх фактично не прийняла, уряд не зробив нічого для того, щоб створити хоч найменші умови для цих людей. Чимала частина змушена повернутися», – додав заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Тука прокоментував пропозиції ОБСЄ, а також повідомив, що населені пункти не входять до зони розведення сил на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: