Україна і Швеція узгодили позиції щодо санкцій проти РФ

Читать на русском
Президент України та міністр закордонних справ Швеції також обговорили кроки щодо реалізації подальшої підтримки шведськими партнерами процесу модернізації України.

Президент Петро Порошенко та міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем скоординували позиції щодо санкцій проти Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться 15-16 грудня, зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян, завершення ратифікаційного процесу щодо Угоди про асоціацію, а також продовження санкцій проти Росії», – йдеться в ньому.

Глава МЗС Швеції прибула в Україну на переговориМіністр закордонних справ України Маргот Вальстрем обговорить в Києві реформи, а також російську агресію.

При цьому наголошується, що Вальстрем підкреслила необхідність продовження санкцій проти Росії, а Порошенко подякував шведському уряду за позицію про збереження санкційного режиму до повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

Під час зустрічі Порошенко також відзначив погіршення ситуації з безпекою на Донбасі та порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

Президент і міністр закордонних справ Швеції також обговорили кроки щодо реалізації подальшої підтримки шведськими партнерами процесу модернізації України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз у середині грудня продовжить санкції проти Росії ще на шість місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: