Обама і лідери країн ЄС домовилися зберегти санкції проти Росії

Читать на русском
Президент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії в зв'язку із ситуацією в Україні.
Фото: www.bbc.com

Президент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Про це Обама розповів після сьогоднішньої зустрічі в Берліні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Важливо, що ми продовжимо санкції доти, доки Мінські угоди не будуть повністю реалізовані», – заявив він.

Агентство Reuters повідомляє, що сторони також домовилися продовжувати працювати разом у рамках багатосторонніх організацій, таких як НАТО, й продовжувати трансатлантичний порядок денний.

США запровадили санкції проти депутатів Держдуми від КримуУ Сполучених Штатах Америки оголосили новий список санкцій, до якого внесли депутатів Держдуми РФ від Криму.

«Лідери зійшлися на думці про необхідність спільної роботи для просування трансатлантичного порядку денного, зокрема в питаннях стабілізації на Близькому Сході та в Північній Африці, а також забезпечення дипломатичного врегулювання конфлікту в Сирії та на сході України», – заявили в Білому дому.

В зустрічі брали участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, глави урядів Іспанії Маріано Рахой та Італії Маттео Ренці.

Нагадаємо, в четвер Обама та Меркель обговорили питання збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: