Україна пропонує ЄС продовжити санкції проти РФ одразу на рік

Читать на русском
В Адміністрації Президента зазначили, що будуть ставити перед ЄС питання не лише про продовження санкцій, але й про їх посилення.

В Адміністрації Президента розраховують, що Європейський союз в середині грудня продовжить санкції проти Росії як мінімум ще на шість місяців.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник глави АП Костянтин Єлісєєв, пише «ЛІГА.net», передає «Слово і Діло».

«Ми пропонуємо розглянути можливість продовження санкцій на більш тривалий період – не на 6 місяців, а на 12, щоб була певна стабільність, тому що кожні три місяці відбувається ажіотаж навколо політики продовження санкцій. І, по суті, щоб трохи приглушити російську пропаганду, яка намагається кожні три місяці розхитати єдність всередині Європейського союзу», – заявив Єлісєєв.

Обама і лідери країн ЄС домовилися зберегти санкції проти РосіїПрезидент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії в зв'язку із ситуацією в Україні.

Сам факт продовження санкцій означатиме, що всередині Євросоюзу, незважаючи на спроби РФ його розколоти, залишається єдність як мінімум у питанні підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, зазначив заступник глави АП.

Він додав, що пропозиція щодо 12 місяців було інноваційною і вчора на саміті її вперше озвучив Президент Петро Порошенко.

В Адміністрації Президента зазначили, що будуть ставити питання не лише про продовження санкцій, але й про їх посилення. Кінцевою метою в АП бачать повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

9 листопада 2016 року ЄС розширив список осіб, до яких будуть застосовані санкції, додавши до нього шість так званих депутатів, обраних в окупованому Криму.

Раніше повідомлялося, що Порошенко знову закликав ЄС до продовження санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: