Експерт розповів, коли Росія збільшить постачання газу через Україну

Читать на русском
Після шести місяців безперервного зростання поставки російського газу через Україну до Європи в липні знизилися на 16 відсотків.

У серпні «Північний потік» закривається на планове технічне обслуговування, що може призвести до зростання транзиту газу до країн ЄС через газотранспортну систему України.

Про це пише на своїй станиці в Livejournal директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін.

«З 9 до 17 серпня «Північний потік» буде закритий на планове технічне обслуговування, тож можна очікувати зростання транзиту через Україну», – вважає Корчемкін.

Він підкреслив, що після шести місяців безперервного зростання поставки російського газу через Україну до Європи в липні знизилися на 16%. Зниження експорту «Північним потоком» триває третій місяць поспіль і також скоротилося в липні на 6%.

Туреччина відновлює проект газопроводу «Турецький потік» в обхід УкраїниТуреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік», будівництво якого призведе до скорочення транзиту природного газу територією України.

«Зате експорт найвигіднішим для «Газпрому» маршрутом – газопроводом Ямал-Європа (через територію Білорусі – Ред.) – в липні зріс на 11%», – зазначив експерт.

Як повідомлялося раніше, в травні обсяг транзиту природного газу з РФ до країн ЄС через територію України зріс на 21%, а поставки через Білорусь і «Північним потоком» знизилися.

Нагадаємо, що 22 липня управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі (UOKiK) не змогло погодити створення спільного підприємства з будівництва «Північного потоку-2», тим самим заблокувавши його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: