«Укртрансгаз» припиняє наповнювати підземні сховища газу

Читать на русском
Зараз температура повітря становить менш ніж вісім градусів, що означає початок роботи підприємств ТКЕ, а це понад 100 млн куб. м споживання газу.

ПАТ «Укртрансгаз» припиняє закачування природного газу до підземних сховищ із 13-14 жовтня в зв'язку із фактичним входженням України до опалювального сезону.

Про це президент ПАТ «Укртрансгаз» Ігор Прокопів сказав під час виступу на Другому газовому форумі, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні середня температура – менш ніж вісім градусів, ми маємо вже включати котельні ... Тільки ТКЕ запрацює – це понад 100 млн куб. м (споживання – Ред.). Це означає зупинку закачування до підземних сховищ. Якщо ми закачували по 50-70 млн куб. м. (за добу – Ред.), сьогодні закачуємо 27 млн ​​куб. м. Думаю, завтра-післязавтра ми не будемо закачувати нічого. Ми вже увійшли до опалювального сезону», – сказав президент ПАТ «Укртрансгаз».

Експерт оцінив скандал навколо виведення «Укртрансгазу» з-під управління «Нафтогазу»Спеціаліст проаналізував ситуацію навколо «Нафтогазу» та рішення МЕРТ призупинити зміни в статуті компанії.

Як повідомлялося раніше, за підсумками дев'яти місяців поточного року внутрішнє споживання природного газу зменшилося на 11%, водночас його транзит до країн ЄС і видобуток газу показують тренд зростання на 8,7% і 0,3% відповідно.

Нагадаємо, що Україна має намір цього року транспортувати 70 млрд куб. м природного газу європейським споживачам від російського постачальника ПАТ «Газпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: