Казки про скасування віз, вільну торгівлю та ринки: експерт про позицію Європи щодо України

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Після саміту Україна-ЄС всім зрозуміло, що європейські цінності – це гарна казка для індіанців, щоб вони, роззявивши роти, слухали й не помічали, як їх грабують. Історія із зоною вільної торгівлі та вимогою вирубки наших лісів в обмін на кредит це доводить.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородний, передає «Слово і Діло».

«Казки про вільну торгівлю й ринки – це такі ж казки для «єврооптимістів». ЄС жорстко захищає свій ринок і свої робочі місця за допомогою обмежень, дотацій тощо. Ті особи з виконавчої та законодавчої влади, хто говорить зворотне, говорять дурниці. Внутрішню дерегуляцію проводити потрібно, але й ринок потрібно захищати», – констатував він.

Така ж казкова історія, на його переконання, і з «безвізом» для України.

Безвізовий режим – це така ж казка, щоб отримати доступ до ринку. Ринок вони отримають, а «безвіз» якщо й запровадять, то з такими обмеженнями, що незрозуміло буде, чим це все відрізняється від віз.

«Добре, що зараз ми позбавляємося ілюзій, що хтось замість нас збудує країну», – підкреслив експерт.

Політтехнолог переконаний, що вимоги ЄС потрібно виконувати лише через призму національних інтересів.

Ера популізму: яких політичних змін слід очікувати в ЄС у найближчий рік?Політичний ландшафт в європейських країнах поступово змінюється в бік популізму. І це матиме свої наслідки у формуванні нового порядку денного у відносинах ЄС із іншими країнами. Передусім, з Україною.

«Ось недавно вони дали можливість «Газпрому» качати більше газу через свою територію. І їм байдуже на крики «єврооптимістів» і те, що наша армія стримує агресію Росії. Лише бізнес», – підсумував Тарас Загородний.

Нагадаємо, вчора в Брюсселі пройшов саміт Україна-ЄС. За його підсумками в Європарламенті вирішили відкласти безвізовий режим для України.

Петро Порошенко під час саміту Україна-ЄС також повідомив, що має намір ініціювати скасування мораторію на експорт необробленої деревини, після чого Євросоюз буде готовий видати Україні кредит на 600 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: