Standard & Poor's підвищило рейтинг Києва зі «сміттєвого» до «стабільного»

Читать на русском
Прогноз стабільний означає відсутність комерційного боргу та високі фінансові показники Києва.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня «B-» з «CC» із прогнозом «стабільний».

Про це повідомляється на сайті агентства, передає «Слово і Діло».

«Рейтингова дія обумовлена ​​рішенням адміністрації Києва відмовитися від планів щодо реструктуризації випуску облігацій в національній валюті серії «G» обсягом 1,9 мільярда гривень, термін погашення яких мав настати 6 грудня 2016 року, й достроково погасити його за рахунок власних запасів грошових коштів», – пояснюють у S&P своє рішення.

Агентство додає, що прогноз «стабільний» відображає думку про те, що відсутність комерційного боргу й високі фінансові показники Києва будуть компенсувати недоліки управління фінансами та обмежений доступ до фінансових ринків.

S&P набагато гірше оцінює українську систему регіональних (муніципальних) фінансів – як «дуже нестійку та недофінансовану», що, як і раніше,обмежує фінансову гнучкість Києва, оцінювану агентством як «дуже низьку».

Україна продовжує скорочувати зовнішню заборгованістьВаловий зовнішній борг України на кінець I кварталу 2016 року скоротився на 1,2% (-$1,4 млрд) квартал до кварталу в річному вимірі або до $117 млрд і склав 129% ВВП.

У S&P вважають, що здатність Києва коригувати витрати обмежена в зв'язку з істотними потребами в капіталовкладеннях і великою часткою витрат на соціальні потреби.

У червні S&P підтвердило довгостроковий і короткостроковий суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні «В-/В» «стабільний».

Нагадаємо, що ще рік тому Fitch і S&P знизили довгостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті до дефолтного рівня «D» після прострочення чергового платежу за єврооблігаціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: