Швидкість проведення реформ в Україні лякає інвесторів – експерт

Читать на русском
Зміна рейтингу – позитивний сигнал. Це змінить ситуацію на краще, але не варто очікувати того, що інвестори відразу ж прийдуть в Україну.

Зміна рейтингу Standard & Poor's – позитивний сигнал. Це змінить ситуацію на краще, але не варто очікувати того, що інвестори відразу ж прийдуть в Україну.

Про це «Слову і Ділу» розповів економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Незважаючи на те, що є поліпшення ситуації, потрібно розуміти, що більшість інвесторів бачать загальну ситуацію в Україні, яка пов'язана з військовими діями в країні. Також інвестори звертають увагу на швидкість проведення реформ, тому вони й не поспішають вкладати гроші в Україну», – заявив експерт.

Як стало відомо раніше, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгострокові та короткострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до «В-/В» з «SD/D» (вибірковий дефолт). Суверенний рейтинг України за довгостроковими та короткостроковими зобов'язаннями в національній валюті підвищено з «ССС+/С» до «В-/В». За даними S&P, зміна рейтингу продиктована завершенням переговорів про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу України.

Аналітики S&P прогнозують, що реальний ВВП України впаде приблизно на 15% за підсумками 2015 року після скорочення на 6,8% в минулому році. При цьому, наступного року вони очікують зростання економіки на 2%, в 2017 році – на 3,5% і в 2018 році – на 4%. Темпи зростання споживчих цін підскочать до 55% цього року після підвищення на 12,2% в 2014 році, вважають експерти агентства. У 2016 році інфляція сповільниться до 20%, в 2017 році – до 14% і в 2018 році – до 9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: