В СБУ назвали кількість українців, що перебувають в полоні у бойовиків

Читать на русском
Служба безпеки України назвала кількість громадян, які перебувають в полоні у бойовиків в зоні АТО.

Станом на 22 листопада в заручниках незаконних збройних формувань знаходиться 108 осіб (з них військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів - 61), вважаються зниклими безвісти 495 осіб (з них військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів - 135).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Такі дані наводить Об'єднаний центр по координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників і встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції.

У той же час відзначається, що СБУ ініціює надання медичної та правової допомоги близьким заручників і зниклих без вести.

«Голова СБ України Василь Грицак доручив регіональним органам безпеки забезпечити, у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, а також окремими громадянами (за їх згодою), надання необхідної психологічної, медичної, правової допомоги цій категорії громадян, а також всебічно сприяти у вирішенні питань їх соціального захисту», - повідомляють в прес-службі СБУ.

Крім того, органи місцевої влади та самоврядування з ініціативи СБУ опрацьовують можливість виділення до Дня Збройних Сил України (6 грудня) адресної матеріальної допомоги сім'ям військовослужбовців з числа заручників і зниклих без вести в районі проведення АТО.

Раніше радник глави СБУ Юрій Тандіт розповів, що Україна піде на будь-які компроміси, щоб повернути заручників, і готова на формулу обміну трьох осіб на кожного нашого заручника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: