«Укрнафта» спрогнозувала зниження нафтовидобутку в 2017 році

Читать на русском
За прогнозами Укрнафти в 2017 році компанія очікує скорочення видобутку нафти на 15 відсотків. У 2016 році Укрнафта знизила видобуток нафти на 10 відсотків.

За прогнозами «Укрнафти» в 2017 році компанія очікує скорочення видобутку нафти на 15%.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

При цьому в «Укрнафті» відзначили, що за збереження високих ставок ренти на видобуток нафти й конденсату та відсутності рішення в питанні «історичної» податкової заборгованості компанія не матиме достатніх коштів для реалізації інвестиційної програми.

«У січні-вересні 2016 року компанія направила на інвестиційну програму 391 мільйон гривень, що становить 15% від мінімально необхідного рівня. Для збереження поточного обсягу видобутку компанії необхідно щорічно інвестувати мінімум 2,6 мільярда гривень в оновлення обладнання, ремонт наявних і буріння нових свердловин», – йдеться в повідомленні.

«Укрнафта» звернулася до міжнародного суду з позовом проти РФНайбільша нафто- і газовидобувна компанія України «Укрнафта» подала до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі позов проти Російської Федерації про захист своїх інвестицій.

Відзначається, що наразі розмір рентної плати за використання надр для видобутку нафти та конденсату на глибині до 5 тис. м становить 45%, для більш глибоких покладів – 21%. Ставки ренти на видобуток природного газу становлять 29% і 14% відповідно.

Нагадаємо, за дев'ять місяців 2016 року «Укрнафта» знизила видобуток нафти на 10%, газу – на 14%, виробництво зрідженого газу – на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики Ігор Насалик виступив за зниження розміру рентних платежів на видобуток нафти.

Нагадаємо, до кінця поточного року ПАТ «Укрнафта» має намір почати видобуток нафти в Сумській та Львівській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: