Справу судді Швеця передали до суду

Читать на русском
Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно судді Вищого господарського суду Віктора Швеця в замаху на шахрайство.

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця та його співучасника.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, пише «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Швець і його співучасник підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 383 і ч. 2 ст. 384 (замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства, завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

У НАБУ допускають, що суддя Чаус сам повернеться в УкраїнуДиректор НАБУ Артем Ситник допускає що суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого спіймали на хабарі в 150 тисяч доларів, може сам повернутися в Україну.

«Досудовим розслідуванням доведена вина судді у закінченому замаху на незаконне заволодіння грошовими коштами страхової компанії шляхом імітації викрадення належить близькому родичу транспортного засобу Mercedes-Benz, модель ML-350, шляхом штучно створеного страхового випадку та завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, а також надання завідомо неправдивих свідчень», - зазначають у відомстві.

У ГПУ уточнили, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ще 24 березня суддя госпсуду був затриманий за хабар в особливо великому розмірі. Віктора Швеця спіймали «на гарячому» при отриманні 5 тисяч доларів, а також у провадженні було задокументовано кілька інших випадків отримання ним хабарів.

Нагадаємо, 5 листопада, пішов з життя діючий суддя Конституційного суду України, заслужений юрист Олег Сергейчук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: