Росія вийде з угоди щодо Міжнародного кримінального суду

Читать на русском

Росія виходить з угоди щодо Міжнародного кримінального суду. Раніше прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда прирівняв приєднання Криму до військового конфлікту між Україною та РФ.
REUTERS

Росія вийде з Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду.

Про це йдеться в розпорядженні президента РФ Володимира Путіна, пише «Фокус», передає «Слово і Діло».

Путін погодився прийняти пропозицію Мін'юсту Росії, що узгоджена з іншими відомствами та верховним судом РФ, а також доручив повідомити генеральному секретарю ООН про намір Росії вийти з договору.

Розпорядження Путіна оприлюднено наступного дня після того, як МКС оприлюднив попереднє розслідування прокурора, в якому окупація Криму названа міжнародним збройним конфліктом між Україною та Росією.

«Наявна інформація свідчить про те, що ситуація в межах території Криму й Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною та Росією», – йдеться в звіті суду.

«Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше ніж 26 лютого 2014 року, коли Російська федерація розгорнула особовий склад своїх Збройних сил, щоб отримати контроль над частинами території України без згоди українського уряду», – заявив прокурор МКС.

Росія підписала Римський статут у 2000 році, але так його й не ратифікувала.

Нагадаємо, раніше голові Мінекономрозвитку РФ Олексію Улюкаєву було пред'явлено обвинувачення у вимаганні та отриманні хабара в розмірі 2 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: