Фріз розповіла про нове керівництво ПА НАТО

Читать на русском
Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Фріз назвала нове керівництво Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу.
Фото: Ірина Фріз

На 62-й сесії Парламентської асамблеї НАТО обрали нового президента й трьох віце-президентів.

Про це в Facebook написала народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», голова постійної делегації в Асамблеї Ірина Фріз, повідомляє «Слово і Діло».

«На 62-й сесії ПА НАТО обрали новий керівний склад. Президентом обраний Паоло Аллі (Італія), який обіймав посаду віце-президента, відвідував схід України й знає про наслідки «русского мира» для інших держав», – заявила Фріз.

За її словами, віце-президентами стали канадець Джозеф Дей, представник Литви Раса Юкнявічене та болгарин Четін Козак. Як стверджує Фріз, Джозеф Дей свого часу готував резолюцію щодо постваршавської стратегії оборони та стримування, ухвалив і підтримав усі поправки, внесені українською стороною.

«Її призначення (Раси Юкнявічене – Ред.) – це реакція парламентарів країн-членів НАТО на агресивні виклики проти держав Балтії й свідчення готовності захищати їх, протистояти викликам. Вона була й залишається активним провайдером питань України в ПА НАТО», – зазначила нардеп.

Нагадаємо, раніше на засіданні ПА НАТО Росія була визнана агресором. Своєю чергою, генерал НАТО пояснив, чому Альянс не готовий захистити Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: