Генерал НАТО пояснив, чому Альянс не зможе захистити Україну

Читать на русском
НАТО не зможе захистити Україну, так як на неї не поширюється дія частини п'ятої статті Північноатлантичного альянсу.

НАТО не зможе надати Києву пряму військову допомогу в протистоянні зовнішньої агресії, оскільки Україна не є членом альянсу.

Про це в ефірі телеканалу СВС News заявив голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павло, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Україна не є членом НАТО, тому на неї не поширюється дія частини п'ятої статті Північноатлантичного договору. Це означає, що ми не можемо робити більше, ніж вже робимо: допомагати Україні впоратися з ситуацією, сприяючи їй на багатьох рівнях у підвищенні власних оборонних можливостей, і підтримувати її в військовій, економічній і політичній сферах. Однак прийти обороняти її ми не можемо», – сказав генерал.

Як відомо, Військовий комітет НАТО – орган вищої інстанції Північноатлантичного альянсу. Його діючий голова чех Петро Павло став першим представником європейської держави на цій посаді.

Стаття 5 Північноатлантичного договору визначає основоположний для НАТО принцип колективної оборони, оскільки тлумачить збройний напад на будь-якого члена альянсу як напад на весь блок.

Нагадаємо, раніше на засіданні Парламентської Асамблеї НАТО Росію визнали агресором.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: