Опубліковано план заходів до Дня гідності

Читать на русском
21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи, який об'єднав дві знакові події в новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року і Революцію Гідності 2013 року.

Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення в 2016 році Дня гідності і свободи.

Про це повідомляє Міністерство культури, передає «Слово і Діло».

Згідно затвердженого плану, 21 листопада в Києві та інших населених пунктах України відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи. У цей день відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків героям Небесної сотні, полеглим учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Протягом листопада – грудня 2016 року будуть проведені круглі столи, лекції та дискусії про масових акціях громадського протесту в Україні, які відбувалися в листопаді 2013 року – лютому 2014 року, а також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші творчі заходи по вшануванню учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті героїв Небесної сотні.

Український інститут національної пам'яті підготує і подасть мультимедійний інформаційно-виставковий проект «наші Відважні герої».

У Києві на місцях, де відбувалися основні революційні події 2013-2014 років, буде встановлена система інформаційно-навігаційних стендів «Місцями Революції Гідності».

Закордонні дипломатичні установи України проведуть пам'ятні заходи з вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті героїв Небесної сотні, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці можуть отримати безвіз до річниці Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: