Порошенко сподівається, що УПЦ стане незалежною від Московського патріархату

Читать на русском
Глава держави сподівається, що Константинополь позитивно відповість на звернення Верховної Ради щодо надання автокефалії православній церкві в Україні.

Петро Порошенко сподівається, що Константинополь позитивно відповість на звернення ВР щодо надання автокефалії православній церкві в Україні.

Про це він повідомив сьогодні під час щорічного звернення у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

«Думаю, що ми не будемо байдуже спостерігати за втручанням іншої держави і в наші церковні справи, за її спробами використовувати в своїх інтересах почуття частини українських православних», – заявив він.

Глава держави подякував народним депутатам за звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з приводу надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Кому моляться українці? Релігійні організації УкраїниУкраїна, яка традиційно вважається оплотом православної віри, насправді має широке розмаїття релігійних осередків найрізноманітніших напрямків.

«Такий крок був і є необхідним, виходячи з наших традицій, згідно з якими для Вселенського патріарха в таких питаннях дуже важливим є думка світської влади. І ми врахували цю традицію, сподіваюся, Його всесвятість нас дуже добре почує», – сказав Президент.

Як повідомлялося, 16 червня 2016 року український парламент 245 голосами ухвалив проект постанови (№4793) «Про звернення Верховної Ради України до Святості Варфоломія, Архієпископа Константинополя-Нового Риму, Вселенського патріарха про надання автокефалії православній церкві в Україні».

У своєму зверненні Верховна Рада закликає Варфоломія визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким «з порушенням канонів» Київська митрополія була приєднана до Московського патріархату.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав основні проблеми Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: