Стокгольмський арбітраж сьогодні починає слухання між «Нафтогазом» і «Газпромом»

Читать на русском
Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу – до червня 2017 року.

У понеділок, 21 листопада, в Стокгольмському арбітражі починаються слухання між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» за контрактом на транзит газу.

Про це написав у Facebook головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко, передає «Слово і Діло».

«Слухання щодо транзитного контракту починаються в понеділок», – написав він.

Як нагадав Вітренко, в разі, якщо арбітраж підтвердить справедливість вимог НАК у цій комерційній суперечці між компаніями, «Газпрому» доведеться виплатити десятки мільярдів і не перешкоджати інтеграції України в європейський ринок.

«Газпром» уточнив позовну суму «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражіСума вимог НАК «Нафтогаз України» до ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражі становить $14,23 млрд.

Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу – до червня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, 25 вересня в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма почався судовий процес між «Газпромом» і «Нафтогазом» за контрактом про постачання газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв розповів, що Стокгольмський арбітражний суд розглядає взаємні претензії українського та російського газових монополістів як одну справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: