У «Нафтогазі» розповіли, коли очікують рішення Стокгольмського арбітражу за позовом «Газпрому»

Читать на русском
У Нафтогазі відповіли на питання поточного статусу процесу в Стокгольмському арбітражі та перспективи отримання й виконання його рішення.
Юрій Вітренко

Суд між НАК «Нафтогаз Україна» і ПАТ «Газпром» вийшов на фінішну пряму, остаточний результат очікується до кінця першої половини наступного року.

Про це пише у себе на сторінці в Facebook директор із розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«Якщо коротко, то ми на фінішній прямій. В наступному місяці починаються слухання. Рішення арбітражу очікується до кінця першого півріччя наступного року. Причому рішення за контрактом на купівлю газу очікується раніше – до кінця першого кварталу», – пише Вітренко.

За його словами, Україна має сильні позиції в цій справі, на що вказує той факт, що російська сторона була змушена змінити свою думку про те, що з 2020 року для транзиту російського природного газу українська ГТС буде не потрібна.

Вітренко також вважає, що «Газпром» буде змушений виконати рішення Стокгольмського арбітражу невідкладно. «Аналогія з позовом ЮКОСа тут недоречна. Активи «Газпрому» не захищені державним суверенітетом і в нього достатньо активів у Європі, на які можна звернути стягнення», – переконаний директор із розвитку бізнесу «Нафтогазу».

Раніше глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що арбітражний суд Стокгольма почне розглядати справу між «Нафтогазом» і «Газпромом» у вересні.

Нагадаємо, що Юрій Вітренко вважає можливим відсудити в «Газпрому» $50 млрд після задоволення позову «Нафтогазу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: